Čemu sve to?

24 nov

Završili smo glasove za drugu pesmu na srpskom jeziku. Mici je fantastično uradila vokalne deonice koje su nas naterale da razmišljamo o promeni ritma. Aranžmani pesama se stalno modifikuju zbog novih muzičkih momenata. Ostala nam je pesma na španskom. Blurred je obezbedila sjajan prevod – hvala Marija!

Odustali smo od snimanja sa Vukašinom jer nas stalno pomera za termin. Obzirom da smo već dosta vremena izgubili na čekanje i ništa nismo uradili povodom duvačkih instrumenata vreme je za nov pristup. Problemi sa angažovanjem muzičara su veliki, a mi nemamo budžet za bilo šta, a kamoli za zezanje na tu temu tako da smo odustali od nategnutog pokušaja da snimimo sve uživo. Vreme prolazi, već smo najbitnije stvari snimili kako treba (koncertni klavir, čembalo, flaute, čelo, viola) i krajnje je vreme da privodimo stvari kraju. Duvački instrumenti su ionako zamišljeni kao suplement bas linijama i nigde nisu u prvom zvučnom planu tako da ćemo iskoristiti već postojeće odlične banke živih instrumenata koje ćemo prilagoditi našem tripu. Kad sam shvatio da ćemo izgubiti još jedno sigurno dva meseca na organizovanje termina za trombon, hornu i trubu duboko sam uzdahnuo i postavio sebi pitanje: “ Čemu sve to?“.

Kad budemo imali profi uslove i mogućnost da to radimo kako treba onda ćemo tako i raditi. Za sada je i ovo (na neki način) konstantno prebacivanje iznad sopstvenih mogućnosti. Bilo bi lepo i da su ti duvači sopstvenim snagama usnimljeni, ali cena potrošenih živaca i vremena ne odgovara cilju tj. njihovoj muzičkoj ulozi unutar naših aranžmana.

Iskreno, ponestaje mi energije za finiširanje ovog studijskog posla koji traje već dugo i odlučio sam da je sačuvam za miksovanje, a ne za preganjanje oko termina snimanja koji se stalno pomeraju.
Loverboy kod kuće radi raspisivanje nota za Rastka koji se obavezao da će da nam snimi kompletan gudački kvartet preko električne viole. Što će da bude fantastično u smislu da ćemo da dobijemo gotove snimke koje ćemo samo da ubacimo u postojeći mix uz dodatnu zvučnu obradu. Nice & clean. Rastko je definitivno lik kojeg imamo u planu za neku varijantu proširenog lajv nastupa.

photo by Blurred

Oprema nam je na ivici raspada. Pola funkcija ne radi. Valjda će izdržati do kraja rada na albumu. Ono što je sigurno – nema šanse da investiramo u popravke ili čak nove instrumente. Bar ne sada u ovom lošem ekonomskom momentu. Najluđe od svega je što dosta poznatih muzičara namerno kupuju stare, analogne sprave ne bi li dobili poseban i unikatan zvuk (kao npr. Depeche Mode) a mi radimo na njima iz prostog razloga što je to jedina oprema koju imamo 🙂

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: