Viola je u điru

7 nov

Ušli smo u poslednju fazu snimanja albuma.Pratimo plan snimanja do kraja novembra da bi u decembru mogli da krenemo sa miksovanjem.  Zvao sam Rastka sa kojim inače radim u školi da nam svira violu i on je to uradio odlično.

Zaista je uživanje raditi sa ozbiljnim muzičarima koji su,pritom,  i okej ljudi. Čovek se pojavio kad smo se dogovorili, provežbao par puta teme koje smo mu raspisali i i bez mnogo mučenja sam usnimio violu sa kojom smo svi zadovoljni. Stigli smo malo i da pričamo o trenutnoj situaciji u muzičkom svetu jer je Rastko par godina proveo na magistarskim studijama u Norveškoj i svirao je dosta po Evropi.

Vratio se nazad u Srbiju zbog nostalgije i nade da će moći da zarađuje dovoljno kao profesor instrumenta i profi muzičar. Istina je da trenutno ne zarađuje dovoljno – ne može čak ni redovno da održava svoje instrumente. Pored rada u školi, radi još i u Simfonijskom orkestru RTS-a i po potrebi gde ga zovu jer je prvoklasan izvođač, ali se na kraju sve svodi na preživljavanje od danas do sutra. Izgleda da svi koji nešto ozbiljnije rade planiraju da nekako odu u inostranstvo ako se situacija ovde ne promeni u narednih par godina. I on je već na ivici da odustane od ideje da ovde nastavi dalji život. Pričali smo o tome kako se u stvari osećamo kao da smo na privremenom radu u Srbiji dok ne iskrsne neka bolja prilika za normalniji rad i život.

Nakon snimanja, probistrili smo razne filmove, razmenili muziku i dogovorili se za dalji vid saradnje jer smo se ukopčali zaista dobro. Moguće je da će da nam on snimi gudačke deonice na električnoj violi jer smo skapirali da je snimanje gudačkog kamernog ansambla preveliki zalogaj za nas u ovoj situaciji. Mislim, mogli bi to da izvedemo ali stepen cimanja i uloženog truda neće biti adekvatan postignutom efektu. Jednostavno, to je priča koja zahteva mnogo bolje uslove od ovih kojima mi raspolažemo. Jedna od stvari kojoj sam se naučio tokom svih ovih godina je da ne guram stvari van sopstvenih mogućnosti jer se to uvek loše završi po sve koji su uključeni u priču.

Sledeće nedelje nastavljamo sa trombonom. Čuo sam se sa Vukašinom i potvrdio je učešće. Divni ljudi – divna muzika.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: