Muzički hologram Nikole Tesle

24 okt

Video sam se MP1jem nakon dužeg vremena. Malo me je zabrinuo zbog zdravstvenih poteškoća sa kojima se trenutno suočava. Život veoma često izgleda kao nepregledan niz problema koji samo menjaju formu. Pričali smo o trenutnom radu i dokle smo stigli sa snimanjem pošto se približavamo fazi miksovanja u kojoj će nam njegovo znanje, osećaj i iskustvo biti od velike koristi, kao i o situaciji vezanoj za pitanje završetka njegovog albuma.

Pre tri godine smo snimili njegov koncert u Guarneriusu, a nakon toga smo dosnimili određene instrumente koji su dopunili zvučnu sliku sa koncerta. Ja sam dosta vremena utrošio na sređivanje miksa jer je MP1 odlučio da meni dodeli ulogu producenta. Prihvatajući se tog odgovornog posla dao sam sve od sebe kreirajući zvučnu sliku koja na moderan/savremeni način predstavlja njegove genijalne kompozicije.

MP1 & Kerovođa na Kaleniću / photo by Blurred

Pošto sam završio produkciju ostalo nam je još samo par koraka da finiširamo ceo album i da ga konačno objavimo. Naravno, pošto tih par koraka zavise samo od MP1, a on je po običaju konstantno rastrzan između milion obaveza čekanje se odužilo na skoro godinu dana. Sada smo konačno napravili realan plan koji bi trebalo da realizujemo naredih nedelja. Jedva čekam objavljivanje ovog albuma, jer je MP1 maestralno napisao 10 kompozicija koje smo uspeli da prilično dobro snimimo i koje će postati deo svetske kulturne baštine u segmentu savremene klasične muzike.

Objavljivanje albuma „Muzički hologram Nikole Tesle“ će pratiti dokumentarni film o nastanku albuma koji sam snimao od početka priprema za koncert  pa sve do samog izvođenja tj. koncerta. Ideja je da ga podelim u 10 kraćih epizoda koje bi jednom nedeljno bile prikazivane u sklopu promocije albuma. Pored toga, iskoristićemo sličnu tehničku obradu zvuka i za finalizaciju našeg drugog albuma pa smo se dogovorali i oko načina i vremena kada ćemo to raditi.

Nadam se da ćemo do kraja ove godine uspeti da realizujemo naša 2 obimna projekta: Karneval „Movies“ i Miroslav  Savić „Muzički hologram Nikole Tesle“. Srce će mi biti puno.

3 reagovanja to “Muzički hologram Nikole Tesle”

 1. preslicavanje oktobar 24, 2010 u 6:36 pm #

  Tebi će biti puno srce, meni pune uši.
  Svi srećni.
  Samo hrabro 🙂

  • karnevalbanda oktobar 24, 2010 u 7:28 pm #

   nadam se da ćemo da ispunimo očekivanja.
   mišin album je fantastičan. njegove kompozicije izvode sjajni mladi muzičari u ovkiru ansambla za savremenu muziku „liebe und arbeit“ pod njegovim rukovodstvom. on je dirigovao na spomenutom koncertu u guarneriusu. veoma raskošan zvuk prilično velikog kamernog ansambla (klavir, električni klavir, čelo, dve violine, flauta, klarinet, akustična gitara, glas, teremin, kompjuterska matrica).
   real music pleausure 🙂

   • preslicavanje oktobar 24, 2010 u 7:34 pm #

    Au(h)! 🙂
    Jedva cekam!

    Dajte neki preview na myspace… Sto pre! 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: